Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

AR Photo Booth verandert de beleving op evenementen

AR Photo Booth verandert de beleving op evenementen

AR Photo Booth, een echte game changer voor elk evenement

In dit artikel geven we meer informatie over de AR photo booth. De geschiedenis, het heden en de toekomst.

Relevante pagina’s: B-max   / Aureal

Een inkijk op enkele manieren waarop evenementplanners AR photo booht technologie nu en in de toekomst kunnen gebruiken.

De geschiedenis van Augmented Reality (AR)

Augmented Reality (AR) kwam in 2016 echt in de mainstream terecht. Doordat gamers over de hele wereld met Pokémon GO de wildste avonturen beleefden. De mogelijkheden zijn intussen nog meer uitgebreid. Daardoor schieten de bedrijven die hun diensten aanbieden als paddestoelen uit de grond. Inmiddels heeft ook de evenementensector de voordelen ontdekt en groeit het enthousiasme.

Beursstanden

Met de Bmax hebben we al ervaring kunnen opdoen met de beperkingen van beursstanden. Eén van de belangrijkste beperking is dat de ruimte vaak een schaars goed op beursstands. Onze AR photo booth bouwt verder op deze ervaring en voegt letterlijk en figuurlijk een dimensie toe. Hieruit volgt dat we via AR veel meer nuttige informatie en interactieve inhoud kunnen verpakken in de beleving. Handig als je om diverse redenen niet echt de plaats hebt om je echte product te tonen. 

Gamification

Tot voor kort waren gamification en een AR photobooht twee volledig gescheiden disciplines. Die functies zijn in onze technologie samengebracht tot één geheel van leuke en vooral nuttige ervaringen. Immers, de meeste bezoekers zijn wel te vinden voor een spelletje of een uitdaging. Als die ervaring dan nog eens op foto of video wordt vastgelegd heb je een echte interactieve bom.

Betrokkenheid van de bezoeker

De betrokkenheid van de bezoeker, die altijd cruciale maatstaf is voor het succes van een evenement, kan aanzienlijk worden verbeterd met slim gebruik van een AR photo booth. Bijvoorbeeld, het souvenir in de vorm van een foto of video blijft de rol vervullen van interactief medium tot ver in de post-event fase.

Er moet wel worden gewaakt over een “overkill” van impulsen die je de bezoeker geeft. Vanwege een overvloed aan mogelijkheden en combinaties adviseren we dan ook om specialisten zoals Shareyoursmile reeds in de conceptuele fase te betrekken.

De toekomst  van “mixed reality”

Evengoed dat augmented reality zich begint op te splitsen in verschillende disciplines, zullen we ook de omgekeerde beweging gaan zien. Die van “mixed reality”.

Dit is eigenlijk pas het begin van de AR-revolutie. In de loop van de komende vijf of tien jaar verwacht men dat de technologie zich breed en volledig over alle industrieën zal verspreiden.

MR (mixed reality) voegt de werelden van VR en AR samen. We gaan een boeiende tijd tegemoet waarbij de fotobooth die we vandaag kennen slechts een vage herinnering zal worden.

Samengevat: We staan nog maar aan het begin van de augmented reality toegepast op photo booths maar de evolutie gaat razendsnel.

Meer informatie over AR photo booth? Wij helpen u graag verder

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.