Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

Zeven onmisbare inzichten voor het gebruik van video voor KMO’s

Zeven onmisbare inzichten voor het gebruik van video voor KMO’s

Raakt het gebruik van video’s voor KMO’s ingeburgerd? Heeft je bedrijf reeds geïnvesteerd in online video? De vraag zal op dit moment zal met “nee” of “zelden” worden beantwoord. Als je daar studies over raadpleegt komen daar steeds dezelfde redenen naar voor. En dat is ook niet verwonderlijk.

  • men gelooft niet dat men het budget heeft om geregeld video’s te maken
  • geen idee wat men zou moeten produceren
  • de benodigde apparatuur of kennis ontbreekt

Het klinkt misschien gek, maar voor KMO’s opent video de deuren naar nieuwe mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn instructievideo’s voor klanten, maar ook voor personeel, nieuwe producten in de kijker zetten en zo veel meer.
We delen hier 7 inzichten waar je aan de slag kunt.

Savannah Stewart
Many of us have become more comfortable learning visually. Delivering information on a product, service or company through video can help to keep your audience’s attention longer and make what you have to say more easily understood.”

Help klanten uw aanbod te begrijpen

Inzicht 1: Video geeft je de mogelijkheid om dingen uit te leggen op een authentieke manier. Klanten en prospecten kunnen de video steeds opnieuw bekijken, delen en bewaren.

voorbeeld

Maak iets dat mensen zich zullen herinneren

Inzicht 2: Wist je dat 80% van de mensen de videoboodschappen onthouden die ze online zien? Een bewegend beeld blijft veel langer in de herinnering zitten.

voorbeeld

Verleid mensen om bij u te kopen

Inizicht 3: De kracht van het internet geeft ons toegang tot meer potentiële klanten dan ooit tevoren. Door geregeld op het juiste moment te verschijnen met een video bouw je vertrouwen. En vertrouwen is nodig om iets te kunnen verkopen Meestal is het volledig bekijken van een video een voorbode van een aankoop.

voorbeeld

Bereik elke demografie

Tip 4: Iedereen houdt van video - van de jongste tot de oudste internetgebruiker. Met deze tactiek kan uw KMO bedrijf zijn doelgroep bereiken, ongeacht de demografie.

voorbeeld

Houd contact met mobiele gebruikers

Inzicht 5: Wist je dat mobiele gebruikers een langere gemiddelde aandachtsspanne hebben dan desktopgebruikers? Vergeet dit niet als je het juiste kanaal moet kiezen om de video te promoten. Bedrijven die het moeten hebben van lokale verkoop moeten altijd een "mobile-first" mentaliteit hebben. De beste tijd om een nieuwe prospect na te streven is immers wanneer ze actief op zoek zijn naar een bedrijf in de buurt in uw branche.

voorbeeld

Zorg voor een gepersonaliseerde aanpak

Inzicht 6: Enthousiasme is aanstekelijk zegt men wel eens. Het geeft mensen energie waardoor ze zich vlugger openstellen voor uw boodschap. Zorg ervoor dat mensen zich persoonlijk aangesproken voelen.

voorbeeld

Leer uw klanten iets bij over verschillende onderwerpen

Inzicht 7: De beste marketing campagnes verkopen geen producten of diensten, maar bieden eerder een oplossing voor een probleem. Leer je klanten hoe ze met je producten moeten werken, wat de voordelen zijn en waarom ze een goede aankoop hebben gedaan. Dit is bij uitbreiding ook geldig voor interne processen.

voorbeeld

Het gebruik van video voor KMO’s samengevat:

Ondanks het groeiende belang van video content lijken veel KMO’s nog steeds deze krachtige marketingtool te vermijden. Video van aanvaardbare kwaliteit is niet langer gereserveerd voor grote bedrijven. Iedereen heeft de mogelijkheid om krachtige videobeelden te maken die hun klanten aanspreken. Wij leren uw organisatie waarop men moet letten bij het maken van een video, wij faciliteren de opname bij u op kantoor en begeleiden u in het volledige traject.

Interesse?

Neem met ons contact op!

Mensen die dit artikel lezen zijn ook geïnteresseerd in:

Shareyoursmile bouwt uw virtuele studio

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.