Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

Meer leads dankzij doordachte event marketing

Meer leads dankzij doordachte event marketing

Doordacht event marketing zorgt voor meer leads

Ik grijp graag dit interessante artikel aan. Het is van de hand van EventPlanner. De titel luidt “hoe identificeer je leads tijdens evenementen”.
Doordat dit artikel inhoudelijk perfect aansluit bij wat wij bij ShareYourSmile doen, wil ons verhaal hier op enten.
Voor wie het volledige artikel wil lezen verwijs ik graag naar (https://www.eventplanner.be/nieuws/9060_hoe-identificeer-je-leads-tijdens-evenementen.html)

Relevante pagina’s: Onze foto booths

Bedrijven en organisaties beschouwen event marketing als een krachtige communicatietool. Shareyoursmile maximaliseert dit potentieel. Hoe wij helpen de impact van uw merk te vergroten leest u in dit artikel.

Elk bedrijf heeft een eigen event marketing aanpak

De meeste bedrijven en organisaties hebben wel iets gemeen. Zij willen namelijk tijdens evenementen kwaliteitsvolle leads aantrekken. Vervolgens willen ze die leads omzetten in klanten.
Als specialist op het vlak van foto-en video marketing gaan we veel verder dan onze collega’s.
Volgens ons is de meest generieke omschrijving als volgt;
Een gekwalificeerde lead of een lead die klaar is voor verkoop voldoet aan de volgende criteria:

  • heeft een koop intentie getoond
  • heeft gericht gezocht naar een bepaald product of dienst
  • heeft een formulier ingevuld op een van onze websites
  • hun gegevens zijn gevalideerd

Overdracht van de leads

Nadat de leads gekwalificeerd zijn worden ze doorgegeven aan het verkoopsteam. Die gaan er elk in hun sector en discipline verder mee aan de slag.
Daar is de eerste nuance aan te brengen. Gekwalificeerde leads kunnen direct doorgaan naar sales. Daar is namelijk geen tijd bij te verliezen. Sommige leads zullen later losse flodders blijken. Maar dat hoort er bij. Anderen die onder de radar blijven dreigen verloren te gaan. Maar hoe voorkom je dit als bedrijf?

De funnel

Iedereen die met je merk in aanraking komt zal bovenaan de trechter binnenkomen. Sommigen gaan daar enige tijd doorbrengen omdat ze zich nog volop aan het oriënteren zijn. Hier is de moeilijkheid om de lead warm te houden.
Het verzamelen van visitekaartjes en contactformulieren geven niet die diepgaande informatie  die nodig is. Daardoor dreigen er veel opportuniteiten naast de funnel te vallen.
De meeste bedrijven hebben de onderkant van de trechter goed onder controle. De bovenkant wordt echter veelal verwaarloosd. Een belangrijk onderdeel van deze funnel controle is de zogenaamde upselling.

Door de drempel van het contactmoment te verlagen en verregaand funnel management te automatiseren worden de beschikbare middelen beter benut. De zaken zijn voorspelbaarder dan ze lijken.

Enkele tips die eventplanner aanreikt

Stap 1: creëer een stevige brand experience

Wil je leads kwalificeren tijdens een event?  Zorg dan voor een aantrekkelijke merk-ervaring. Dit kan je doen door je product of dienst aan te bieden met live demonstraties. Ook gratis probeersessies of stalen zijn populair.
Er zijn de bezoekers die echt geïnteresseerd zijn. Die zullen meer info willen en andere vragen stellen. Ze tonen verbaal of non-verbaal hun bereidheid om met iemand van je team in contact te komen. Om dat contactmoment mogelijk te maken komt foto-en video marketing op de proppen.

Stap 2: pas je verhaal aan de problemen of noden van je bezoekers

Er bestaan verschillende types bezoekers aka leads.

Type 1

Beseft nog niet dat hij een probleem of nood heeft, maar hij kickt op nieuwigheden.

Type 2

Het tweede type ervaart de nood wel en gaat actief op zoek naar oplossingen.

Type 3

Dat type heeft al beslist welke oplossing hij nodig heeft. Enkel blijft de beslissing nog te maken welk merk er best bij hem past. Zorg ervoor dat je tijdens je event al deze types aanspreekt.
Door onze apparatuur volledig op te laten gaan in het verhaal (niet zoals we veel zien als rand animatie) kunnen we de noden van de bezoeker beter onderscheppen.

Kijk naar onze B-max oplossing

Stap 3: gebruik QR-marketingstrategieën

Gebruik verschillende call to actions voor de verschillende leadtypes. Enerzijds voor types die nog niet beseffen dat ze een nood hebben. Anderzijds voor zij die klaar zijn om een oplossing te kopen. Voorzie je bezoekers vervolgens van een reeks QR-codes die hen kan leiden naar verschillende lead magnets, in ruil voor hun e-mailadres en persoonlijke data.
Hier wordt enkel gesproken over QR codes. Op dit terrein liggen er nog heel wat onontgonnen opportuniteiten. Denk aan RF tags, badgescanners die worden gekoppeld aan onze machines.

Stap 4: doe verschillende activiteiten om leads te kwalificeren

Meten is weten. Door te analyseren bij welke activiteit je gast aanwezig was, kan je in elke groep de leads identificeren en zo de gekwalificeerde eruit halen.
Door het spel-element te koppelen aan lead generatie worden onverwachte analyses mogelijk.

Stap 5: volg leads verder op na het event

Er is ook het scenario dat je de leads niet hebt kunnen kwalificeren tijdens het event. Dan moet er voor volgende keer zeker nagedacht worden over meer capaciteit. Het is als de “morning after pill”. Je kan deze met een outboundstrategie verder opvolgen. In deze digitale tijd verwacht de klant echter een vlugge opvolging. Als het dan echt zo moet zijn stuurt je de potentiële klant e-mails. Daarin probeert te ontdekken of hij geïnteresseerd is in bepaalde aanbiedingen. Op dat moment verandert deze lead in een gekwalificeerde lead.
Wij zorgen voor vanaf de beursvloer een volledig geautomatiseerd funnel management aan waar email deel van uitmaakt.

Meer informatie over meer leads dankzij doordachte event marketing? Wij helpen u graag verder

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.