Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

Photo booth marketing tips

Photo booth marketing tips

Photo booth marketing  5 tips

photo booth marketing tipsPhoto booth marketing tips in de praktijk brengen is geen sinecure. Dat vergt telkens opnieuw veel inspiratie (en transpiratie) om de online en offline marketing strategieën op elkaar af te stemmen. Bedrijven die dit op een goede manier hebben toegepast waren telkens aangenaam verrast door de impact van photo booth marketing.

Om een photobooth marketing campagne op te zetten is het noodzakelijk dat diverse partijen binnen het bedrijf worden betrokken. Vooral de subdivisies van de marketing divisie zoals “corporate” marketiing, social media team en event management. Dit team wordt meestal aangevuld door externe partijen.

Wat photo booth marketing kan betekenen voor uw campagne leg ik u graag uit aan de hand van 5 tips

  1. Zorg voor een goede voorbereiding
  2. Stel je dream team samen
  3. Creëer de juiste atmosfeer
  4. Monitor je sociale netwerken
  5. Meten is weten

definitie volgens wikipedia

1) Zorg voor een goede voorbereiding


“Een goede voorbereiding is het halve werk” is een wijs spreekwoord.  Wist u dat meer dan 90% van alle communicatie bestaat uit visuele boodschappen? Er valt met een fotobooth dus heel wat laag fruit te plukken op productvoorstellingen, beurzen of conferenties. Zorg er voor dat de omgeving rond uw product goed in kaart is gebracht. Wat is de looprichting van het meeste publiek, heeft men genoeg mogelijkheden om verwonderd te blijven staan of deel te nemen aan een uitdaging? De aanwezigheid van de fotobooth moet niet alleen de mensen aantrekken, maar is ook een prima “conversation starter”.

2) stel je dreamteam samen


Alhoewel de meeste fotobooths min of meer zijn geautomatiseerd, is het toch noodzakelijk om een team samen te stellen dat de goede werking garandeert. Denk hierbij aan een algemene coördinator die er op toeziet dat de doorstroming goed gebeurd en die eventuele vragen of klachten kan beantwoorden. Ten tweede is er de “operator” van het systeem die een sleutelrol vervult. Die taak is meestal weggelegd voor een host of een hostess. Die stelt de mensen op hun gemak, geeft tips staat in voor de  eerste lijnsopvang. Ten slotte zorgt de social media medewerker voor de online communicatie. Hij of zij kan ook de eerste schifting doen van de foto’s die de moeite waard zijn om op het sociaal netwerk te worden geplaatst.

3) Creëer de juiste atmosfeer


Een mobiele fotobooth is in de eerste plaats gemaakt in functie van transport en technische betrouwbaarheid. Het meubel is sober maar functioneel. Door extra branding, inkleding, belichting en zelfs geluid kan je de sfeer volledig variabel maken in functie van de beleving. Voor een goede foto stel je de mensen eerst op hun gemak. Die beleving wordt ook door de omgevingsfactoren beïnvloed. Net zoals bij de fotograaf moet ook de belichting top zijn. Door het veranderen van de lichtomstandigheden kan de fotobooth zich plots heel anders gaan gedragen.

4) monitor je sociale netwerken


Heeft u er voor gekozen om sociale media in te zetten, wees er dan bewust van dat het hier niet de kwantiteit is die bepalend is voor het succes. Ten slotte wordt ook een slechte of aanstootgevende foto op het internet in verband gebracht met uw merk of bedrijf. De sociale media manager kan er voor zorgen dat er eerst wordt gekeken naar de kwaliteit van de foto’s vooraleer deze worden geplaatst. Een cloud systeem kan hier dienst doen als tijdelijke stockage.

5) Meten is weten

Op voorhand de juiste indicatoren voor succes bepalen is altijd handig. Het geeft een idee over de campagne en de impact van uw investering. U heeft bijvoorbeeld gekozen voor een Facebook album om de foto’s te laten toekomen. U wil dan wel weten in hoeverre een foto wordt gedeeld, wordt die viraal en kan u als beheerder nog acties plannen op basis van dit succes?
Hierbij een grafiek met het aantal likes die op circa 1 maand werden gerealiseerd voor één van onze klanten. Het project was gestart op 19 december

spectaculaire stijging aantal likes dank zij photo booth marketing

start op 18 december

Bekijk ook deze sfeer video

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.