Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

ssl certificaat en https

ssl certificaat en https

SSL certificaat en HTTPS, de voordelen voor u als klant

(direct naar de technische uitleg)

Een SSL certificaat, wat is dat? … wat vooraf ging. In de maand juni 2017 werd onze hele website onder handen genomen. Eerst en vooral kreeg het design een frisse uitstraling. Vervolgens werd er gewerkt aan de technische optimalisatie. Deze website is ook te bekijken op de mobiele toestellen. Daarnaast werd voor de mobiele gebruikers een speciale editie gemaakt die te bereiken is op http://mobile.shareyoursmile.eu. Die wordt de volgende maanden nog sterk uitgebreid  Als sluitstuk is het volledige platform beveiligd met een SSL certificaat.

Voor we aan het ernstige gedeelte beginnen een filmpje tussendoor

Bekijk ons filmpje over de nieuwe website en het nieuwe logo (scroll naar beneden)

Nieuw Logo en Website

Ja het is zover!!!

Geplaatst door Shareyoursmile op donderdag 1 juni 2017

De voordelen van een SSL certficaat

Dat we in turbulente (internet) tijden leven zal niemand tegenspreken. De privacy van de bezoekers aan een website is een top prioriteit geworden. En ook die van ons. Niet enkel webshops, maar ook alle vormen van websites zouden stilaan moeten uitgerust zijn met een SSL certificaat.

En nu even ernstig

Waar staat SSL en HTTPS voor?

  • HTTP staat voor “Hypertext Transfer Protocol”. Met deze taal praat elke computer met het internet. Je ziet dit staan voorgaand aan elk webadres. De S aan het einde van HTTPS staat voor Secure(veilig). Dit geeft aan dat de betreffende web pagina valt onder het SSL certificaat.
  • SSL staat voor “Secure Socket Layer”. Eenvoudig uitgelegd is dit een gecodeerde verbinding tussen de server (waar de website wordt gehost) en de browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, …) van de bezoeker van de website.

Wat ben jij er als bezoeker mee?

Wekelijks worden er tientallen contactformulieren ingezonden via onze website. Wij hebben ons in regel gesteld met de wet op de bescherming van persoonsgegevens. Dit proces werd voorheen manueel gecontroleerd.

Niet dat wij doelwit zijn van één of andere Russische hacker, maar nu zit er een nog groter slot op onze deur.

Hoe kan je zien dat onze website een SSL certificaat heeft?

Bij de meeste browers is een veilige website te herkennen aan een slotje en de vermelding https voor de URL in de adresbalk van je browser. Door op dat icoontje te klikken kan je het certificaat in kwestie bekijken. Een reflex die je je het best eigen maakt bij het bezoeken van elke website.

Opletten voor gemengde inhoud (bron: Support Google Chrome)

Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de veiligheid van de site te controleren:

  • Vergrendelen Veilig
  • Informatie Info of Niet veilig
  • Gevaarlijk Niet veilig of Gevaarlijk

Meer informatie over ons SSL certificaat? Wij helpen u graag verder

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.