Kantoor Antwerpen: 0477/ 693 316         Kantoor Gent: 0496/ 529 232

Wat is een foto taggen

Wat is een foto taggen

Titel:Wat is een foto taggen?

Door: Wim Mussche

Wat is een foto taggen machines praten tegen elkaar

Wat is een foto taggen uitgelegd
logo_sysdef-black-bg-mob

 

 

  • Artikel door:Wim Mussche
  • Publicatie:02/02/2016
  • Relevantie voor photobooth:Speciale software is in staat om Instagram en Twitter continue in de gaten te houden. Van zodra er een foto wordt herkend met een specifieke hashtag, dan wordt die naar de printer opgeladen.

Als je het woord hashtag zou opdelen, dan krijg je Hash (hekje, of spoorwegteken) en tag (label, etiket). Net zoals een label van een kledingstuk geeft het summiere informatie over de inhoud. Het is ook een klasseringsysteem op internet waardoor zoekmachines eenvoudiger een structuur kunnen herkennen.

Sociale netwerken

De hashtag is het meest ingeburgerd geraakt door Twitter. Instagram, Google+, Tumblr, Youtube en Facebook zijn de andere bekende sociale netwerken die gebruik maken van de hashtag.

Machines praten tegen elkaar

Hashtags zijn vindbaar en zichtbaar voor de zoekrobots die het internet afspeuren naar de juiste content. Daar komt geen manuele interactie meer aan te pas. Het zijn dus machines die tegen elkaar spreken op basis van vastgelegde regels.

API

Het woord API staat voor “application programming interface. In feite zijn het een aantal geprogrammeerde instructies en standaarden die het mogelijk maken om een bepaalde toepassing (bvb een zoekopdracht op een social media kanaal) bereikbaar te maken. Het zijn de sociale netwerken die API’s ter beschikking stellen van programmeurs van andere toepassingen. In het geval van dit artikel (zoeken naar hashtags) vraagt onze server aan het sociaal media kanaal om deze dienst op te starten. Dat gebeurt allemaal razendsnel.

Voordeel voor de programmeurs

Een API wordt meestal aangeboden als een SAAS (software as a service), al dan niet betalend. Het zorgt er voor dat software ontwikkelaar niet helemaal van nul moet starten bij het schrijven van een nieuwe toepassing. De interface ligt al klaar voor hen. Het bijkomend voordeel is dat men kan kiezen uit één of meerdere functies zonder de verplichting om overbodige code mee te nemen.

Praktisch gebruik van hashtags

Er zijn twee benaderingen voor het gebruik van hashtags in functie van een fotobooth of social media printer.

  • De organisator laat al de foto’s of video’s toekomen op zijn social media account. Dit is de gecentraliseerde methode die het meest wordt toegepast bij photobooths.
  • De organisator bepaalt de hashtag en vraagt aan de deelnemers van het evenement om hun foto op hun eigen account te plaatsen zodat de volgers of vrienden de foto opmerken en delen. Dit is een methode die vooral wordt toegepast bij social media print, maar ook bij photobooths.

Drie maal is scheepsrecht

    Er wordt nog te weinig bij stilgestaan welk interactie potentieel er achter deze hashtag methode zit. Bij fotomarketing kan er op drie verschillende omgevingen worden ingezet.

  • Instant foto printer: In dit digitale tijdperk wordt het enorm geapprecieerd dat men nog eens een tastbaar souvenir heeft.
  • Sociaal netwerk: Leuke en originele foto’s hebben veel kans om viraal te gaan.
  • Social media live stream: Mensen worden via social media schermen aangezet om een foto te laten maken en te delen.

Interessante video over tags

Wat is een foto taggen? Like, Subscribe, Comment Please.
“In This Video we talk about YouTube tags and what YouTube tags do. In short this is not a tagging tutorial but more of an informational video about how tags work on YouTube.”

Interessante blogpost over het gebruik van tags

http://blog.iacpsocialmedia.org/Home/tabid/142/entryid/449/Default.aspx

About the Author

Wim Mussche
Wim Mussche is zaakvoerder van Notion technologies bvba. Dit bedrijf specialiseert zich sinds 2002 in online marketing. De laatste jaren zijn de activiteiten meer toegespitst op de evenementen branche. Dit resulteerde in nieuwe diensten zoals ShareYourSmile.

Comments are closed.